Muu Jauhis -lasagne

Ohjeet

Kuumenna kauramaito. Sulata kasvimargariini kasarissa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa pari minuuttia, mutta varo, ettei seos ruskistu. Lisää kuumennettu kauramaito pikkuhiljaa kasvimargariinin ja jauhojen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna varovasti kiehua muutama minuutti kunnes jauhot ovat kypsyneet, mausta muskotilla ja suolalla.

Laita öljy valurautapannun tai –padan pohjalle. Lisää Muu Jauhis ja ruskista. Jos teet tämän isossa padassa, kuten suosittelemme, riittää padan lämpö ruskistamaan koko määrän Jauhista kerralla ja voit hauduttaa kastikkeen samassa astiassa. Nosta ruskistettu Muu Jauhis pois, kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja anna ruskistua kevyesti. Paista myös pieneksi pilkotut porkkanat ja sellerit. Laita kaikki samaan pataan. Lisää murskatut tomaatit, pyree, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää nestettä (tomaattimurska tai vettä), jos tarpeen. Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

Voitele vuoka kasvimargariinilla. Kaada valkokastiketta vuokaan alimmaiseksi. Levitä ensimmäinen kerros Muu Jauhis -kastiketta. Sen päälle valkokastiketta ja vuustoraastetta. Sitten pastalevyjä, kasviskastiketta, valkokastiketta jne. Pastalevyjä pitää olla ainakin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja vielä reilusti vuustoraastetta. Paista 180 asteisessa uunissa 35 minuuttia.