Kasvijauhis-moussaka

Ohjeet

Laita voi kasariin sulamaan ja lisää jauhot. Sekoita, anna kuohahtaa, muttei ruskistua. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Anna hieman jäähtyä ja lisää sekaan kananmunat kevyesti vatkaten.

Siivuta munakoisot vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivut työtasolle talouspaperien päälle. Ripottele suolaa siivuille molemmin puolin. Anna suolan valuttaa ylimääräisiä nesteitä ulos munakoisoista n. tunnin ajan. Kuivaa munankoisot talouspaperilla.

Paista munankoisoviipaleet molemmin puolin kuumalla pinnoitetulla pannulla oliiviöljyssä.
Ruskista Pouttu Muu Kasvijauhis rypsiöljyssä. Silppua sipulit ja lisää ne ruskistumaan kasvijauhiksen sekaan. Lisää tomaattimurska ja paseerattu tomaatti sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarpeen mukaan. Jos kastike tuntuu paksulta, lisää hieman vettä tai tilkka punaviiniä.

Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle hieman kasvijauhiskastiketta. Asettele yksi kerros munakoisoja vuokaan. Levitä päälle kasviskastiketta. Ripottele korppujauhoja ja parmesaania päälle. Lisää kasvijauhiskastiketta ja taas munakoisoja. Levitä päälle loppu kasvijauhiskastike. Kaada kuorrutuskastike kaiken päälle ja ripottele vielä pinnalle korppujauhoa ja parmesaania.

Paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.